Ali ste tudi ve takšne, da so vam čisti moški čevlji pomembni?

Sama nisem nikoli premišljevala, kaj točno me moti na moškem, a sem, kar hitro spoznala, da me na moških motijo umazani moški čevlji, to me res odbija. 

Pred kratkim sem poznala enega moškega, s katerim sem se imela res lepo. Srečala sva se čisto po nepričakovano in takrat sva se začela pogovarjati. Kar takoj sva oba videla, da se imava skupaj lepo in da naju zanimajo iste teme. Tako sva imela oba željo, da se še vidiva. Ko sva se videla spet naslednjič, so me ponovno zmotili njegovi moški čevlji, ker so bili spet umazani. Nikakor se s tem nisem mogla sprijazniti, kajti drugače je bil zelo urejen.

Preko pogovora sem napeljala, da sva se začela pogovarjati o obutvi in tako mi je povedal, da so njegovi moški čevlji res vedno nečisti in stari. Ko sem ga vprašala, da se mi zdi prav čudno, da so njegovi moški čevlji takšni, ker mi je drugače zelo urejen moški, mi je povedal, da sovraži kupovanje čevljev in vonj po novih čevljih. Najraje nosi stare in ponošene, ker se mu tako to zdi najbolj zdravo. 

Malo sem razmišljala o njegovih besedah in moram priznati, da niso bile tako neumne. Resnično človek ne potrebuje toliko čevljev, s tem sem se strinjala, ne razumem pa tega, da ima umazane in to sem mu tudi rekla. 

No, tukaj pa mi je dal še kako prav. Tudi on se strinja, da bi njegovi moški čevlji bili lahko bolj čisto, da zato, ker so stari še ne pomeni, da jih ni treba čistiti. Tako sva se vsemu temu nasmejala, on pa mi je povedal, da nisem prva, ki ga je vprašala, zakaj so njegovi moški čevlji tako stari in umazani. 

Odločil se je, da bo naredil korak naprej in da bo čevlje začel čistiti vsak dan, ker je vseeno lepo, če so moški čevlji čisti.