Nikoli ne veš, kakšno bo vreme Pokljuka nas je presenetila z njim

Odločili smo se, da gremo na izlet na Pokljuko, vse lepo in prav, če nas nebi presenetilo vreme Pokljuka se je spremenila v eni uri iz sončnega dne v deževnega. Bilo je zanimivo, da smo res imeli prekrasno vreme, prav prijetno toplo je bilo, ravno smo se pogovarjali ,da bi lahko obhodili več poti in izkoristili dan do konca, ko smo videli, da se spreminja vreme Pokljuka je postajala vedno bolj oblačna. Ker smo gledali napoved in ni bilo rečeno, da bo takšno vreme, smo nadaljevali pot naprej, ker smo bili prepričani, da se bodo oblaki razkadili.

Pa se žal niso, nastalo je grozno vreme Pokljuka se je stemnila in začelo je deževati. Mi smo bili čisto mokri, k sreči ni treskalo in grmelo, tako da nas ni bilo čisto nič strah. Ker nismo imeli druge izbire, smo počasi hodili po dežju in začeli v tem uživati, kajti bilo je poletje in ni bilo mraza, drugače nam ne bi bilo lepo, tako pa nas ni zeblo in to je bilo bistvenega pomena. Tako smo prehodili po dežju kar dve uri, predenj se je dež ustavil in da se je izboljšalo vreme Pokljuka je tako spet bila sončna. 

To so te nenapovedane nevihte, posebej v višjih legah in te lahko vedno presenetijo, tudi nas so, ker  resnično niso bile napovedane in smo bili kar presenečeni, ko je nastalo takšno vreme Pokljuka pa je naenkrat bila nevidna. Megla je bila kar gosta, dež in potem na koncu sonce in lepo vreme. 

To je bil pozitivni dogodek, saj smo ga tako doživeli, lahko pa bi vsi jamrali, ker bi nas pošteno zmotilo grdo vreme Pokljuka pa bi za nas bila uničena. Tako pa ni bila, bila je prav prijetne izlet v dežju in soncu. Nepozabno in prijetno vreme Pokljuka pa je videti prav lepa v dežju ali pa v sončnem vremenu.