Zaščitne rokavice so mi pomagale pri glivicah na prstih

Sin je dobil glivice in ker nisem bila pozorna, sem jih dobila na enem prstu tudi sama. Takrat pa so se začeli problemi, kako bom jaz to pozdravila in mazala, če sem neprestano v vodi. Tako so prišle prav zaščitne rokavice, ki sem jih nosila pri vseh opravilih, kjer je bila prisotna voda.

Bila sem jezna sama nase, ker nisem bila pozorna, namreč ne boste verjeli, ampak ponoči sem se zaradi prsta prebujala, ker me je močno srbela koža. Tako sem na začetku lepo mazala in je prst bil boljši. Na kar sem spet pozabila na zaščitne rokavice in glivice so se ponovile, ker se prst še ni čisto pozdravil.

Tako sem si na pomivalni pult nastavila zaščitne rokavice, da sem si jih le nataknila, ko sem šla pomivat posodo, ali ko sem delala karkoli z vodo. Nisem bila navajena pomivati posode z rokavicami, prav težko mi je bilo in imela sem čuden občutek. Non stop sem se tolažila z mislijo, da veliko žensk uporablja zaščitne rokavice vsak dan, posebej pri pomivanju posode, tako da mi je na koncu bilo lažje. 

Zdravnik mi je predpisal glivično kremo, tako da sem prst mazala dvakrat na dan in ker sem potem hitro bila spet v vodi s prstom, sem si prst začela povijati in uporabljati zaščitne rokavice. Kajti brez pomena je, da jaz mažem kremo na prst in jo potem takoj zbrišem z vodo.

Sedaj se vse skupaj vleče že 14 dni, ker sem glede tega površna. Pa pride dan, ko pozabim na zaščitne rokavice, ali pa dan, ko pozabim prst namazati s kremo in tako se mi zdravljenje prsta podaljšuje. Prav sama sem kriva za to. 

Upam, da se mi bo prst končno pozdravil, zaščitne rokavice pa pri pomivanju posode sploh niso slaba ideja, da nimamo tako suhe kože na rokah.